Det fede ved lavere skat er …

Bedre velfærd gennem skattelettelser ... det lyder så godt at det må være sandt. Det skal være sandt. Det er nødt til at være sandt!

Det fede ved lavere skat er at så har man flere penge …

Men lidt senere så falder ens løn, for man har jo mere at give af i lønforhandlinger, uanset om de er organiserede eller om man som sand disruptions-pirat giver den som solokunstner.

Heldigvis kommer der en skattelettelse til, og så er det til at holde ud!

Men så falder ens løn, for man har jo mere at give af i lønforhandlinger ….

Gud ske tak og lov for den næste skattelettelse, så er det til at … nej vent lidt, man bliver jo nødt til at købe en sundhedsforsikring, men ok – lidt er der tilbage.

Men så falder ens løn, for i forhandlinger siger din arbejdsgiver at dit valg af sundhedsforsikring er din egen sag, og hvorfor har du ikke valgt den billigste?

Så kommer der heldigvis en skattelettelse, men du kan ikke rigtigt mærke den. Priserne stiger og børnene har været godt syge i år, hvilket har lagt et par tusinde på lægekonsultationer, henvisningsgebyr og special-læge tillæg.

Så falder din løn, for ny teknologi har gjort din funktion meget lettere at udføre og hvor du før samarbejdede med kollegaer, konkurrerer nu med folk der ingen faglighed har, men som sådan set får løst opgaven på bedste beskub alligevel.

Så kommer der en skattelettelse til, og det er fa’me også på tide, for intet i det her lorteland virker og uanset hvad du skal med myndighederne ender du altid med at betale et gebyr for et svar du ikke kan bruge til noget.

Så en dag … skvatter du på fortorvet fordi en eller anden frugt-entusiast har klattet med bananskræller. Du laver et grimt vrid i ryggen og din tid som arbejdsdygtig er forbi … Dit sundhedsforsikringsselskab er ikke overbeviste om at du ikke har påført dig selv den skade med vilje …

Sikke en lettelse, hva’ skat?

Esben Maaløe

Add Comment RegisterLeave a comment